The Netherlands
October 6, 2014
Binnen Seminis speelt de afdeling Technical Development een grote rol, in het lanceren van nieuwe rassen. Hervé Pilate is verantwoordelijk voor onder andere het assortiment uien. Hervé is bijzonder enthousiast over twee nieuwe introducties van uienrassen: RS07751481 en SV3557ND.
Hervé vertelt: “Met deze rassen wordt ons portfolio aangevuld met twee vroege/ middelvroege rassen, zodat we onze klanten een compleet scala van vroeg totlaat aan kunnen bieden. Dat begint bij onze bekende vroege Barito en eindigt bij Bennito en Sunnito voor het hoofdseizoen.
Kwaliteit gedurende het hele seizoen
Hervé gaat verder: “Met RS07751481 introduceren we een ras dat in directe lijn ligt met Bennito, maar met een middelvroege rijping. RS07751481 is een Rijnsburger, die een zeer uniform product levert met een ronde vorm en dunne nek. Dankzij een goede stevigheid en huidvastheid, gelijk aan Bennito, is dit ras zeer lang houdbaar. Daarmee sluit RS07751481 naadloos aan op de wensen van verpakkers, die zoeken naar een consistente kwaliteit gedurende het hele seizoen, met een minimum aan uitval.” De RS07751481 heeft zich afgelopen jaar bewezen in Noordwest-Europa.
Vroeg én lang houdbaar
Hervé en zijn collega’s in zaadveredeling hebben hard gewerkt aan het combineren van vroegheid en lange houdbaarheid in één ras. “Met SV3557ND zijn we daarin geslaagd,” vertelt Hervé. “Dit nieuwe ras is vroeg tot middelvroeg en aangepast om vroeg te zaaien, omdat dit ras een goede tolerantie heeft voor bolting. Dankzij een sterk wortelgestel en groeikracht is de veldhechting van SV3557ND uitstekend. Bovendien is dit ras geschikt voor zware grond. Het resultaat: een stevige ui, gecombineerd met goede huidvastheid en een hoge kiemtolerantie. Daarmee is SV3557ND lang houdbaar tot april/mei.” Voor meer informatie betreffende dit nieuwe ras kunt u contact opnemen met uw salesmanager.
De oplossing
Met deze twee nieuwe rassen biedt Seminis de oplossing voor het late rijpen en andere oogstmoeilijkheden van de afgelopen twee jaar. Telers kunnen met deze rassen een passende oplossing vinden om hun productie veilig te stellen.